Sportfiskeboden
31 maj 2023, 18:20:17
Värtan Cup Gädda 2023 är inställd!
Fiskevattnet behöver vila för ett sådant evenemang med mycket båtar och deltagare.

Pga den ökade populationen av Skarv, Säl och reproduktionsproblem/yngelöverlevnad mm.

47 team har anmält sig till start[Största fisk]
Senaste nytt
=Nyfångad fisk! Klicka på knappen för att se de fiskar som teamet fångat.
=Teamet har fångat fisk, men det har gått mer än en timma sedan den senaste rapporterades in. Klicka för att se alla fiskar.
=Klicka för att dölja fiskarna.
Tips: Du kan ha fångstdetaljerna/fiskarna för dina favoritteam öppna hela tiden genom att klicka på
[Uppdatera].
[Visa alla fiskar][Uppdatera]
1.Tourettes 5,5 kgDouglas Ebbersten, Jonas Lilja och hemlig gäst. 2009 hade Douglas och Jonas varsin 10-plussare på Värtan Cup, men då tävlade de i olika lag. "Vem som värvade vem???"....ingen aning, men nu är de i samma lag! 
2.Seaflowerlures 5,4 kgThomas Sjöblom, Fredrik Sjöblom och Olle Sjöblom. Nya banbrytande beten från "Seaflower Lures" ska ge laget den topplacering de så väl förtjänar. Vad kan gå fel? En rutinerad guide, en toppsäljare i fiskebranschen och en kreativ hungrig påläggskalv! Huga! 
3.Möja Lures 4,8 kgSven-Bertil Westerman och Fredrik Westerman. Laget fiskar givetvis med sina egna beten och det finns ingen gädda runt Möja som inte lurats upp på dessa kreationer. Dags att se om betena funkar på Värtan! Se upp för Möja Lures! 
4.Annell & Co 4,5 kgMagnus Annell, Stefan Davrin och Tor Lind. - Som vi har längtat! Äntligen dags för tävlingarnas tävling! Knep en hedrande 7:e plats senast och siktar högre. Begränsad spelplan, online, pannbensfiske, hårt, stämningen....Värtan Cup!!!  
5.Glädjehugget 4,3 kgPontus Karsenberg och Magnus Olsson. Här är det alltid uppåt, inga sura miner eller negativa tankar! Glädjehugget har laddat rejält och väntar fortfarande på det där riktiga hugget - glädjehugget. En dag kommer det, kanske i år? 
6.Bidoof 4,1 kgSteffan Österberg, Mats Westas och Christian Scheid. Inspirerade av Pokemon-figuren Bidoof så tar de sig an Värtan Cup. Mellan drillningarna så passar vi på att jaga Pokemons....det finns väl Pokemon på Värtan också va´? 
7.Dirkadirk 3,6 kgStefan Nordin, Mikael Wanatowski och Christian Tello Johansson. De här grabbarna är vana vid att tråla. Dirka Dirk - trålbåten - får tyvärr inte plats på startlinjen men grabbarna är vana med mycket fisk....Värtan inget undantag! 
8.Halibut Hunters 3,3 kgChrister Malmgren och Kent Einarsson. Träningsvärken i armarna hinner knappt släppa innan det är dags att hissa gäddor på Värtan Cup. Laget har haft träningsläger i vårt västra grannland och värmt upp med Kveite. - Nu j...vlar! 
 Mighty Pike 3,3 kgUlf Hagman och Bengt Sjödin. Rutin i överflöd. Erkänt duktiga gäddfiskare och även seriösa tävlingsarrangörer. Mighty Pike placerade sig senast med 2 godkända gäddor och siktar nu mot pallen. 
10.Åklint 3,2 kgJocke Åklint, Anna Ljungquist och Micke Åklint. Det mesta laget! Team Åklint har int missat en enda Värtan Cup sedan starten. Laget vann även första upplagan 1997 samt är regerande mästare. Teamet kör helt elektronikfritt och skall försöka försvara titeln 
11.Fika 3,0 kgAxel Snellman, Jesper Saellström och David Rekola. Tja....vad finns det att tillägga? Laget som aldrig missar ett sådant gyllene tillfälle att äntligen få vara med på Värtan igen eter ett par år av Pandemi! - Gädda???? Näää.....vi ska fika! 
12.Scratch 2,9 kgMikael Bergman, Niklas Wik och Kenny Bönström. Allt från Scratch! - Först skall vi lära oss kasta....sedan hur man vevar in....å´vad var det man skulle göra när det hugger???? Visst ja! Mothugg! Det blir nog bra? Vi tar det från Scratch! 
 Sundbybergs Sportfiske 2,9 kgElias Lindskog, Eliot Almquist och Lucas Willner. Unga hungriga butiks-kollegor som verkligen legat i hårdträning. Är det inte stora Vänern-gäddor så är det Tonfisk-drillningar! Måste ju förbereda sig för Värtan Cup! 
14.Lindström/Jupiter/Anbratt 2,8 kgMarcus Lindström, Raffe Jupiter och Johan Anbratt. Vilket lag! Stekheta fiskenördar i samma båt! Det bästa av världar. Laget håller låg profil, kanske inte alltid syns utåt, men när det blir tävling så växer hornen...  
15.Va fan var det vi hette nu? 2,6 kgLuis Christensen, Daniel Sandqvist och Paolo Cofré. Efter ett par år av uppehåll är det inte lätt att komma ihåg sitt teamnamn..., men minnet kanske kommer tillbaka när gäddorna hugger? Het besättning i.a.f. och stordåd kan hända? 
16.Båtsällskapet 2,4 kgStefan Arekrans och Ulf Olsson. - I fjol testade vi Värtanborren med framgång och i år ska vi testa Värtan Cup! Stor-abborre senast och stor-gädda nu är det tänkt? 
17.Guiderna 2,3 kgPetri Lehtonen, Bo Lundgren och Jonas Kajler. Team Guiderna slog till med en 5:e plats senast det begav sig och siktar nu mot pallen. Ny ankardräng och kastmaskin i Jonas. Team Guiderna blir farliga! 
 Gäddlusarna 2,3 kgFredrik Hjort, Isak Hellwig och Erik Blomkvist. Här skall det bli gädda! Gäddlusarna ser äntligen sin chans att få det där erkännandet de såväl förtjänar. En framgång på Värtan Cup banar vägen för en framtida era för Gäddlusarna. - Nu kör vi! 
19.Pro  2,2 kgMikael Ekstedt, Fredrik Bernström och Håkan Stoltz. Team Pro har inte missat mång Värtan Cup. Laget börjar bli smått sammansvetsat efter många år av bataljer tillsammans. Team Pro vann ismetetävlingen i våras och siktar VC-titeln för första gången. 
20.Syltryggarna 2,0 kgLinus Blom, Anton Wikström och Mikael Almgren. Ett hett lag om man frågar dem själva...Ett lag man aldrig kan lita på, ryggradslösa, oberäkneliga. Kan slå till när man minst anar det! Syltryggarna skapar spänning och ovisshet! 
 70+ Johan Moquist och Håkan Moquist. Fiskebröderna följer upp framgångarna på Midsommargäddan i juni och skall försöka höja ribban? Vet att det räcker med 65+ men vi siktar alltid högre - 70+! 
 Berga Lakerz Pontus Persson, Johan Persson och Joakim Wimert. Laget har en topp 5 placering sedan tidigare och siktar nu på pallen. Berga Lakerz är här för att kriga om topplaceringarna - inget annat! 
 Bjerks Andreas Nordell, Matte Henriksson och Johan Björk. Som de har längtat! Under de svåra åren med pandemi-uppehåll av tävlingen var det många som gick in i tung depression....men nu är det dags igen! - VärtanBorren - Check! - Värtan Cup - ??? 
 BLY Billy Sundberg, Lars Sundberg och Yones Idrissi. Här körs det inte miljövänligt inte! Team Bly fiskar tungt - tunga båt, tunga beten, tunga gäddor är det tänkt? Laget är sponsrat av Hus & Sjö och ser fram emot drabbningen. Varning för team BLY! 
 Båtskåp Rasmus Windberg och Peter Donning. Det anrika laget team Båtskåp fullföljer traditionerna och är givetvis med på Värtan Cup. Den äldre generationen med Bengt i spetsen drog stor-gäddor på Värtan Cup förr! Dags att placera team Båtskåp i topp igen! 
 Club Pike Toni Välimäki, Jimmy Lindahl och Björn Lundell. Så står dem här igen och sätter griller i huvudet på övriga team. Club Pike gillar att tävla och älskar att vinna! Dags att slå till på VC ordentligt!? 
 DHL Reklam Johan Gerdes, Mikael Turulin och Bradley Giordano. Galet meriterade på VC genom åren. Ett par segrar har det blivit och det borde ju kunna belasta laget, men rutinen och ödmjukheten inför uppgiften är stor....hm? 
 Far och Son Torolf Lindén och Milton Lindén. En kvalitetsdag på sjön där de har allt att vinna! Skall bli riktigt kul med Värtan Cup! 
 FC Karl Bork och Viktor Köling. FC-Fishing Champs ställer upp på Värtan Cup för att ställa till det. Respektlösa ger de sig in i kampen om gäddorna och topplaceringarna. En pallplats inom räckhåll? 
 Fiasko Egil Jersenius och Mattias Fröjh. Fiasko.....hmm? Knappast! Här håller man låg profil inför tävlingen men dessa gädd-rävar blir definitivt att räkna med. - Vinner vi inte blir det Fiasko!! 
 Gumbianerna Björn Rodriguez och Viktor Rosencrantz. Gumbianerna var näst intill utdöda, men några stycken har fört traditionerna vidare. Gumbianer var ett gäddfiskande folkslag där man inte gjorde annat än att fiska gädda. Hedrande med Gumbianer till start! 
 In i vassen Alexander Johansson, Sebastian Johansson och Omar Al-Saffar. Ännu ett "vasst" team till start. Teamet älskar vassfiske. - Då kanske ni tror att vi fiskar i vasskanten?! Nä´då! In i vassen bara med båt och rubbet. Lugn och ro utan att trängas där ute! 
 Kajak Angler Roger Jansson, Lars Lundberg och Mattias Stambert. Duktiga Kajakfiskare som ska testa från båt. Hur ska det här gå???
- Vi är ju vana att sitta å fiska? Nåja vi får väl sitta ner i båten å fiska? Varför stå när man kan sitta? 
 LT Nedas Babkinas, Jack Isak och Rimas Jakubauskas. Stekheta gäddfiskare från vårt baltiska grannland Litauen. De har krokvant nästan varje snipa i Litauen och ska kroka ett gäng på Värtan också? LT blir hyperfarliga! 
 Marinsystem Daniel "Klarre" Klareus, Christian Lundholm och Mathias Klareus. - Skönt att få ledigt en dag från båttillbehör och motorskruvandet och att få blöta gäddprylarna. Laget siktar högt och kommer som vanligt att jobba "systematiskt"! 
 Noll Spons Fredde Bohlin, Anders Dahlgren och Patrik Engstedt. Ett slagstarkt Arboga-team som söker utmaningar i sitt gäddfiske. Värtans gäddor kan väl inte vara så svåra.....eller?
Hur svårt kan det va´??? 
 Perk Bait  
 Pic-a-Pike Anders Göransson, Daniel Brelin och Magnus Bladh. Här är det bara att ta för sig, bara välja och vraka bland Värtans gäddor. Det gäller bara att välja rätt?? Se upp för Pic-a-Pike! 
 Pikeboyz Axel Undall, Kristoffer Didriksson och Hampus Didriksson. Laget har placerat sig förr men har toppat rejält inför årets drabbning. Yngre delan av besättningen har växt på sig och hungern finns där igen. Se upp! 
 Profisher Sven Dahlqvist, Björn Dahlqvist och Felix Dahlqvist. Så är det dags igen på Värtan! Profisher har med sig ny ankardräng som förmodligen lyfter team Profisher ytterligare? Grymt kul ska det bli i alla fall! 
 Rådmansö Tobias Öhlund, Anton Hansson och Olle Hansson. Fornstora teamet Gräddö marna har bytt namn till team Rådmansö. Förr fiskade man endast i Gräddö-viken men har nu dammsugit gäddvikarna runt hela Rådmansö. Värtan Cup ska bli kul igen! 
 Silverfisk Johan Holmgren, Pontus Holmgren och Tommy Nilsson. Team Silverfisk är ett mycket etablerat lag på Värtan Cupen och har vad som krävs för att tjura upp gäddorna. Normalt fiskar de Silverfisk men nu skall gäddorna upp! 
 Silversurfarna Pelle Lenstad, Göran Thörn och Magnus Skoog. Silversurfarna siktar högt - på Silver! Att sikta på guldet är alldeles för orimliga mål! Silversurfarna kör bara silver - båten, alla beten, kläderna, spöna ja allt i silver! Finns inget ädlare än silver! 
 Skrotbåt Viktor Segring och Alex Hjelmar. Låt er inte luras av båten. Måhända tar vi inte starten, måhända är det inte tävlingens hetaste båt, måhända inte den största....men gädda skall vi fånga! 
 Skull Bone Fishing Tim Fredman, Michael Andersson och Robin Nero. - Älskar detta! Äntligen VC igen! Utmaning, spänning, lagkänsla och pannben! Scull Bone Fishing helt enkelt! 
 Sämst när det gäller Niklas Gullå, Kenneth Ahr och Mattias Eriksson. Vilken hopslagning! En salig blandning av abborr-proffs och gäddrävar. Laget är nykomponerat i dessa sammanhang och slår ur underläge. Allt att vinna, men sämst när det gäller! Tur det inte gäller så mycket! 
 U-V Pike Per Hallin, Andreas Fridner och Daniel Fridner. Rookies på VC men hungriga duktiga gäddfiskare som siktar högt oavsett. U-V Pike kör allt i UV - båten, spöna, betena och lagtröjorna. Har hört att UV ska va bra?